Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга – перші вчителі дитини.

Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.

З нагоди свята в шкільній бібліотеці для дітей відбулися такі заходи:

·мультимедійна презентація ;

·для учнів 1-х класів проведено бібліотечний урок «Мандри казковими шляхами Г.Х.Андерсена». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаряпро життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена і цікаві факти із життя данського письменника;

· для учнів 2-4 класів вікторина «З якої казки уривок?»;

·у читальному залі оформлено книжкову виставку ;

·проведення акції «Подаруй книгу бібліотеці»;

·інструктаж «Правила користування бібліотекою».

Показовим є святкування Міжнародного дня дитячої книги, адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини.

/Files/photogallery/949/CIMG3251.JPG

/Files/photogallery/949/CIMG3255.JPG

/Files/photogallery/949/CIMG3261.JPG

/Files/photogallery/949/CIMG3263.JPG

/Files/images/books.png

29 листопада на базі ОНЗ Прибірське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» відбувся семінар з теми «Краєзнавство як дійовий засіб патріотичного виховання молоді» для бібліотекарів Іванківського району. Бібліотекар Шихненко Т.В. провела виховну годину “Мій край - найкраще місце на землі”. Цей захід став дотиком до невичерпного джерела духовності рідного краю, його унікальності та неповторності. Учні ознайомили гостей із експонатами краєзнавчого куточка, розповіли про рослини-символи, звичаї, обряди . Схвилювала душу всіх пісня «Рідна мати моя» у виконанні Квітки Цісик і на очі навернулися сльози, коли присутні переглянули відеоролик із участю воїнів АТО. Здавалося, душа завмерла та полинула у далечінь.

/Files/images/CIMG2692.JPG /Files/images/CIMG2704.JPG

Словом, захід пройшов цікаво, насичено та вкотре переконав – у нашому краї ростуть діти, які всім серцем люблять Україну.

/Files/images/33141d550a10.gif

З метою ознайомлення учнів 2 класу із роботою шкільної бібліотеки, виховання любові та шани до книги, поваги до людей, що працюють над створенням книг, 12 жовтня в бібліотеці Прибірського НВО бібліотекарем було проведено «Екскурсію-знайомств».

У вигляді цікавої гри діти познайомилися з бібліотекою та повторили свої знання про казки. Також, переглянули нові книжки для малят та повторили правила користування книгою. Діти читали та відгадували загадки, вгадували казкових героїв за ілюстраціями. /Files/images/CIMG7422.JPG

Книга – джерело знань. Саме від того, яка буде культура учнів у ставленні до книг та навчальної літератури, так вони і будуть читати та навчатися у школі.

Читайте та дбайте про книги, бо: «Дім, у якому немає книги, схожий на тіло без душі» (Марк Тулій Цицерон).

/Files/images/33141d550a10.gif

Цьогоріч 28 вересня в Україні та світі відзначають 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це видатний педагог - Василь Олександрович Сухомлинський. 22 роки він був директором Павлиської школи, до його думок прислухалися, любили його. Він не лише наш сучасник, він прогнозував майбутнє освіти, передбачав дефіцит емоційного спілкування, занепад етичної компетентності в суспільстві, тому, очевидно, так щедро в його творах представлене емоційне, естетичне виховання. Саме тому, Прибірське НВО спільно з сільською бібліотекою провели бібліотечний урок «В.О. Сухомлинський - видатний український педагог-гуманіст, дитячий письменник». Під час уроку діти ознайомилися з життям та творчістю видатного педагога та ознайомилися з деякими його твори.

/Files/images/100р сух.jpg /Files/images/42741157_294534987817857_2091666923036082176_n.jpg/Files/images/100р сухомл.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 222

Коментарi