БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ

2017-10-31

/Files/images/CIMG8088.JPG

В останні роки збільшується кількість дітей, які мають особливі потреби і потребують спеціального навчання. Тому й було поставлено завдання шукати нові форми роботи з дітьми з особливими потребами. Досвід багатьох країн показав, що ефективною формою навчання є інклюзивна освіта. Інклюзивна освіта визнає, що всі діти можуть повноцінно навчатися, а їх відмінні особливості гідні поваги та є джерелом навчального досвіду для усіх учасників навчально-виховного процесу.

Наприкінці жовтня практичний психолог Прибірського НВО Шихненко Т.В. на батьківських зборах 5 –го класу підняла проблему інклюзивної освіти. В цьому класі навчається дитина з особливими освітніми потребами. Батьки учнів переглянули казку «Соловейко з одним крилом», яка допомогла їм з середини дізнатися про почуття, проблеми дітей з ООП. Зрозуміли необхідність створення позитивного клімату в шкільному середовищі. Зустріч була корисною та актуальною.

Тож давайте будемо уважніше до дітей, які потребують особливих освітніх потреб та допоможемо їм розвиватися у власному темпі та адаптуватися у соціумі.

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi